Allt började 1986 då jag köpte min allra första egna hund. Efter att i många år motionerat, tränat lydnad och varit med på en och annan jakt med min fars jakthundar. Det blev en grosser Grosserhofs Goldie Hawn. Med henne åkte jag på många utställningar och hon vann det mesta vi åkte på.

SUCH Grosserhofs Goldie Hawn

Eva Franzen en underbar uppfödare som alltid hade dörren öppen för oss hundentusiaster. Jag sänder dig ofta fortfarande många tankar.

Senare införskaffades en schäfer. Jag gick min instruktörsutbildning i Halmstad 1989 och hade under några år kurser i Hyltebruks brukshundklubb.

Jag tävlade också lydnad och apell. Och när bordercollien Sudden inskaffades så var det jag som åtog mig att gå alla kurser då man inte får en bra vallhund gratis bara för den går under benämningen vallhund.

Grossrarna Fajita och Honda  har vi haft förmånen att också få äga. Fajita fick 2 kullar. Honda var tyvärr inte lämplig till avel pga diverse omständigheter. 

Våra barn föddes -90, -92, -93, -98 så tyvärr ligger träningen på appelplan nere men någon gång ska jag ta upp detta intresse som jag har för lydnad och bruks men som sagt var sak har sin tid. Min man är mjölkbonde och vi har även viss uppfödning av ponnies och ardennerhästar.

Till gården hör även fem katter. Efter många års nattarbete på ett äldreboende jobbar jag numera som personlig assistent.

 

S*Brembo Design